𝑶𝒓𝒂 𝒅𝒆 𝒓𝒆𝒍𝒂𝒙𝒂𝒓𝒆, 𝒐𝒓𝒂 𝒄𝒖 𝒂𝒏𝒊𝒎𝒂𝒍𝒆

sâmbătă, 28 ianuarie, 2023

Continuăm cursurile de educație privind protecția animalelor. Ne-am reîntâlnit cu elevii de clasa a VI-a de la școlile din Ciolpani și Domnești. Copiii au aflat luna aceasta ce face mai exact un medic veterinar pe teren. A fost un curs tare, tare interactiv.

Personajele: Anca și Gabi, de la Animal Society, medici veterinari adevărați; Piși și Mura, doctori de inimi; Iulian, prinzător profesionist, iar Anca noastră, asistenta-șefă. Am avut și masă de operație, cu instrumente reale, care a fost luată cu asalt la propriu de curioșii mici. Doi dintre elevi au devenit și ei doctori veterinari pentru o oră și tare mult s-au mai bucurat.

Pe scurt, astăzi, copiii au învățat să nu ignore suferința fizică a unui animal și lucruri esențiale despre sănătatea animalelor domestice și sălbatice.

Entuziasmul și curiozitatea copiilor sunt greu de explicat în cuvinte. Au fost atenți și implicați toată ora. Avem nevoie ca de aer de asemenea ore în școala românească. Copiii buni de astăzi sunt adulții responsabili de mâine.