Evenimente

Campanie de sterilizări gratuite

joi, 19 august, 2021

Asociația Salvați-l pe Grivei organizează în Domnești, Ilfov, în data de 7 septembrie, campanie de sterilizări gratuite pentru câini. Detalii suplimentare în anunțul alăturat. Sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie prin lege și este un gest de responsabilitate. Numai prin sterilizare putem reduce numărul câinilor abandonați.

Mai mult ...

Caravana responsabilității – Campanie de informare

joi, 19 august, 2021

Protecția Animalelor CJ Ilfov, în colaborare cu ASPA București și Poliția Română, va demara o campanie de informare în Ilfov și în Capitală începând cu 1 septembrie. Scopul este informarea cetățenilor cu privire la beneficiile sterilizării animalelor și la obligațiile legale ale proprietarilor de câini.

Mai mult ...

CJ Ilfov a instalat camere de supraveghere la Domnești cu scopul diminuării ratei de abandon a animalelor.

luni, 5 iulie, 2021

Zece camere au fost montate, atât pe drumurile județene care străbat localitatea, cât și pe mai multe drumuri comunale, acolo unde s-a observat că apar multe animale peste noapte, în special câini. În vederea implementării acestui proiect-pilot numit „Mai multă responsabilitate, mai puțină suferință”, Primăria Domnești a pus la dispoziție spațiul destinat monitorizării sistemului și personal în vederea monitorizării.

Mai mult ...

Echipa Biroului Protecția Animalelor din cadrul Consiliului Județean Ilfov a dat apă și mâncare câinilor din comuna Domnești.

luni, 5 iulie, 2021

Nu e normal să avem animale pe străzi, dar nu e normal nici să le întoarcem spatele, mai ales acum, când e foarte cald afară. 

Articolul 1 din Legea 205/2004 vorbește despre măsurile necesare pentru asigurarea condițiilor de viață și bunăstare ale animalelor cu sau fără deținător. 

Angajații Consiliului Județean au pus mână de la mână și au cumpărat gălețile, iar hrana a fost donată de MAXI PET România și de Purina Romania.

Mai mult ...